Hogyan számoljunk le a mitesszerekkel?

A pórusok igen fontosa szerepet játszanak a bőr egészségének védelmében, mivel védik azt a kiszáradástól. Néha azonban a pórusok jobban kitágulnak és így nagyobbnak látszanak, mint amilyennek megszokhattuk őket. A mitesszerek és a kitágult pórusok pedig gyakran kéz a kézben együtt járnak. A mitesszeres arcből egyfajta acne, mely a bőr sárgás vagy feketés fertőzéseit jelenti. A mitesszer tovább tágíthatja a pórusokat, még azok eltávolítása is után. De szerencsére számos módon összehúzhatjuk a mitesszerektől megszabadított pórusokat.

mitesszer

1. lépés: Vigyázzunk a bőrünkre, mossuk azt renszeresen egy tisztítóolajjal, ami képes eltávolítani a bőrön megtapadt szennyeződéseket, baktériumokat és sminkmaradványokat, melyek jelen lehetnek a bőrön. Ha a bőr tiszta, akkor mitesszerek sem alakulnak ki rajta.

2. lépés: A mitesszereket el kell távolítani. Erre már vannak speciálisan kifejlesztett bőrbarát termékek, melyek tényleg hatékonyan szüntetik meg a mitesszereket az arcbőrön. De ha mégsem bíznánk ezekben a készítményekben, akkor látogassunk el bőrgyógyászunkhoz vagy kozmetikusunkhoz.

3. lépés: Használjunk azelainsavat. Az azelainsav megtalálható számos vénykötelen és vénynélküli arckenőcsben és arctisztítóban. Ráadásul nagy mennyiségben ott van az árpában, a búzában és a rozsban is. Ez az anyag megakadályozza, hogy a baktériumok elszaporodjanak a bőrön és csökkenti a mitesszerek számát is.

4. lépés: Használjunk helyi vitaminos kezelést. Az A-vitamin segít eltávolítani az elhalt hámsejteket és csökkenti a pórusok nagységét, valamint hozzájárul a bőrsejtek egészségéhez. A-vitamint számos akne elleni krémben megtalálunk, de keressük fel orvosunkat, mielőtt bármelyiket megvásárolnánk.

5. lépés: Használjunk a bőrünknek megfelelő arctisztítót: száraz bőrre az olajos javasolt, míg a zsírosra a vizes alapú. Ezzel elkerülhető, hogy pórusaink még nagyobbra nőjenek és még látványosabbá váljanak.

Tudatos arcápolás

JutaVit Lándzsásútifű szirup 300 ml (JutaVit)

JutaVit Lándzsás útifű szirup 300 ml (JutaVit)

A lándzsás útifű segíti a torok és mellkas egészségének fenntartását, jótékony hatással van a légutakra. A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez. Étrend-kiegészítő készítmény.

Ár: 2295 Ft
Megnézem

COSRX BHA Powerfolyékony mitesszer eltávolító 100 ml

COSRX BHA Power folyékony mitesszer eltávolító 100 ml

Folyamatos használata mellett látható, ahogy kisimul az arc és visszanyeri természetes fényét.

Ár: 8990 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!