Hogyan számoljunk le a mitesszerekkel?

A pórusok igen fontosa szerepet játszanak a bőr egészségének védelmében, mivel védik azt a kiszáradástól. Néha azonban a pórusok jobban kitágulnak és így nagyobbnak látszanak, mint amilyennek megszokhattuk őket. A mitesszerek és a kitágult pórusok pedig gyakran kéz a kézben együtt járnak. A mitesszeres arcből egyfajta acne, mely a bőr sárgás vagy feketés fertőzéseit jelenti. A mitesszer tovább tágíthatja a pórusokat, még azok eltávolítása is után. De szerencsére számos módon összehúzhatjuk a mitesszerektől megszabadított pórusokat.

mitesszer

1. lépés: Vigyázzunk a bőrünkre, mossuk azt renszeresen egy tisztítóolajjal, ami képes eltávolítani a bőrön megtapadt szennyeződéseket, baktériumokat és sminkmaradványokat, melyek jelen lehetnek a bőrön. Ha a bőr tiszta, akkor mitesszerek sem alakulnak ki rajta.

2. lépés: A mitesszereket el kell távolítani. Erre már vannak speciálisan kifejlesztett bőrbarát termékek, melyek tényleg hatékonyan szüntetik meg a mitesszereket az arcbőrön. De ha mégsem bíznánk ezekben a készítményekben, akkor látogassunk el bőrgyógyászunkhoz vagy kozmetikusunkhoz.

3. lépés: Használjunk azelainsavat. Az azelainsav megtalálható számos vénykötelen és vénynélküli arckenőcsben és arctisztítóban. Ráadásul nagy mennyiségben ott van az árpában, a búzában és a rozsban is. Ez az anyag megakadályozza, hogy a baktériumok elszaporodjanak a bőrön és csökkenti a mitesszerek számát is.

4. lépés: Használjunk helyi vitaminos kezelést. Az A-vitamin segít eltávolítani az elhalt hámsejteket és csökkenti a pórusok nagységét, valamint hozzájárul a bőrsejtek egészségéhez. A-vitamint számos akne elleni krémben megtalálunk, de keressük fel orvosunkat, mielőtt bármelyiket megvásárolnánk.

5. lépés: Használjunk a bőrünknek megfelelő arctisztítót: száraz bőrre az olajos javasolt, míg a zsírosra a vizes alapú. Ezzel elkerülhető, hogy pórusaink még nagyobbra nőjenek és még látványosabbá váljanak.

JutaVit Lándzsásútifű szirup 300 ml (JutaVit)

-12% JutaVit Lándzsás útifű szirup 300 ml (JutaVit)

A lándzsás útifű segíti a torok és mellkas egészségének fenntartását, jótékony hatással van a légutakra. A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez. Étrend-kiegészítő készítmény.

Ár: 1990 Ft
2250 Ft
Megnézem

COSRX BHA Powerfolyékony mitesszer eltávolító 100 ml

-10% COSRX BHA Power folyékony mitesszer eltávolító 100 ml

Folyamatos használata mellett látható, ahogy kisimul az arc és visszanyeri természetes fényét.

Ár: 7740 Ft
8590 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!